Leven in balans

E-mail me!

Ellen Vonk

Shiatsu & Massage Therapie

Massage, klassiek

In deze tijd van drukte voel je je snel mee gevoerd in de stroom van presteren, wat tot gevolg kan zijn dat je te veel in je ‘hoofd’ zit en het contact met je lichaam steeds meer kwijtraakt, terwijl de spanningen oplopen.


Symptomen die vragen om een massage:

* Hoofdpijn/migraine

* Nek- en schouderklachten

* Slapeloosheid

* Darmklachten

* Rugpijn

* Spierspanning, enz.

Massage kan ingezet worden om pijn te verzachten en je weer in contact te brengen met lichaam zodat je weer voelt.  Hierdoor ervaar je meer ruimte, letterlijk en figuurlijk, je voelt je fitter en energieker en vooral ontspannen!

Massage, segmentaal

Segmentale massage is een mooie aanvulling op de klassieke massage. De functionele verdeling van het ruggenmerg bestaat uit segmenten en werkt door naar de rest van het lichaam. In elk segment zijn uittredende zenuwwortel verbonden met spieren, skelet, zenuwen, organen en huid, wat een metameer word genoemd.

Door de huid en de spieren te masseren, waarbij gebruik wordt gemaakt van stevige handgrepen, uiteraard rekening houdend met de conditie en constitutie van de cliënt, bereik je een groot deel van het lichaam. Door de juiste zones te stimuleren kunnen organen gunstig worden beïnvloed, een massage ontspant de spieren, het lichaam is dan beter in staat te herstellen.